Габриела Георгиева през сълзи: Въпреки тежкия период, съм горда, че успях

Конкуренцията в плуването е много голяма, сега гледам към Олимпиадата в Париж, каза тя

19.02.2024 | 15:38 Редактор: Вяра Димова
Габриела Георгиева през сълзи: Въпреки тежкия период, съм горда, че успях

Състезателката по плуване Габриела Георгиева не скри вълнението си от силното представяне на изминалото Световно първенство в Доха. Георгиева покри олимпийски норматив "А" за Париж 2024, подобри националния рекорд и завърши шеста във финала на 200 метра гръб на шампионата на планетата.

26-годишната Георгиева стигна и до полуфинал на 100 метра гръб в Доха.

"Радвам се и съм горда, че успях да вляза на финал, а самото шесто място е бонус за мен. Наистина се радвам, че най-накрая си покрих и норматива за Олимпиадата. Конкуренцията в плуването е много голяма, поне 30-40 състезатели има в една дисциплина. Всеки е отишъл там с една цел - победа. Уверена се чувствам, мисля, че имам още какво да покажа", коментира Георгиева пред репортери на летище "София".

"Емоциите поутихнаха, но има периоди, в които се сещам отново и ми става приятно и хубаво. Целта ми е да се представя достойно на Олимпиадата", каза още тя, цитирана от БТА.

Георгиева стана първата българка след Таня Богомилова, която влиза в световен финал на 50-метров басейн от 33 години. 

"Шестото място не мисля, че е черешката на тортата. Да, имах тежък период, в който много неща ми минаха през ума, но се радвам, че не се отказах и продължих да се боря", каза Габриела, която не сдържа емоциите си и се разплака

"Извинявам се. Това беше моя цел и сбъдната мечта, затова се разчувствах. Сега се чувствам доста по-уверена, надявам се още да подобрявам времената и да се представя достойно на Олимпиадата. В момента само Олимпиадата в Париж ми е в главата", каза още тя.

Снимка: БГНЕС