"Монца" зарадва "Интер" с историческа победа над "Милан"

"Брианцолите" спечелиха с 4:2 домакинството си

19.02.2024 | 06:49 Редактор: Тодор Петров

"Монца" победи с 4:2 "Милан" у дома в последен мач от 25-ия кръг на Серия А. "Брианцолите" победиха за първи път в историята си големия местен противник. Освен това "Монца" за първи път в историята си вкара поне 4 гола в мач от италианския елит. Загубата лиши "Милан" от възможността да излезе на второто място в класирането. "Росонерите" са трети с 52 точки, на две зад "Ювентус" и на 11 зад лидера "Интер", който има мач по-малко от преследвачите. "Монца" остава в долната половина на класирането на 11-о място с 30 точки.

Тиау бе големият грешник за "Милан" през първото полувреме. Той направи дузпа в края на първото полувреме и Матео Песина откри от бялата точка. В добавеното време, което бе осем минути, заради контузия на вратаря на Монца ди Грегорио домакините вкараха втори гол. Колпани се измъкна на фланга, промуши топката между краката на Тиау и след това я подаде към Дани Мота, който с прецизен удар в ъгъла направи 2:0.

На почивката Пиоли пусна в игра Пулишич и Жиру, а малко след това и Рафаел Леао. "Милан" обаче остана с 10 души, когато Лука Йович опита да удари без топка в лицето Армандо Ицо. След намесата на ВАР нападателят на "Милан" получи червен картон. Въпреки това гостите върнаха едно попадение. Пулишич отклони топката с глава на близката греда, а Жиру я засече на далечната. Гол номер 12 за сезона за ветерана, който има и 8 асистенции.

Самият Пулишич изравни в 88-ата минута след прекрасен удар в далечния ъгъл за 2:2. Но невероятнияt обрат с човек по-малко не се състоя. В следващата атака юношата на "Милан" Даниел Малдини подаде към Бондо, който с удар от разстояние отново изведе "Монца" напред. А в добавеното време друг играч, собственост на "Милан" - Коломбо, сложи точка на спора с удар в близкия ъгъл на Менян - 4:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС