"Ливърпул" пречупи "Брентфорд" и е на върха, но контузии помрачиха победата

Мохамед Салах се завърна в игра

17.02.2024 | 16:46 Редактор: Вяра Димова

"Ливърпул" разби с 4:1 "Брентфорд" като гост в първия мач от 25-ия кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес, Алексис Мак Алистър, Мохамед Салах и Коди Гакпо бяха точни за "мърсисайдци", а Айвън Тони вкара почетния гол за домакините.

С успеха "червените" увелечиха на 5 точки преднината си на върха пред втория "Манчестър Сити", който по-късно приема "Челси", а има и още един двубой в резерв.

"Бренфорд създаде първата опасност, след като Витали Янелт получи от Матиас Йенсен и стреля, но встрани от вратата. Тимът на Юрен Клоп постепенно започна да притиска своя съперник и в 10-ата минута можеже да открие резултата, но Марк Флекен спаси удар на Конър Брадли.

В 35-ата минута Жота се пребори със Серхио Регилон и с глава изведе Нунес сам срещу Флекен. Уругваецът напредна и с техничен прехвърлящ удар откри резултата.

Малко преди края на първата част Клоп направи втора принудителна смяна, след като Ньоргоорд се приземи много тежко върху крака на Диого Жота и португалецът остана да лежи на тревата. На негово място се появи Мохамед Салах. Десет минути след подновяването на играта "Ливърпул" удари за втори път в срещата. Салах пусна отличен пас към Алексис Мак Алистър в наказателното на домакините и аржентинският халф технично преодоля Флекен за 2:0.

Четвърт час преди края на редовното време "Брентфор" върна едно попадение във вратата на "Ливърпул". Йоан Уиса проби отдясно и пусна за Серхио Регилон. Испанецът нанесе тежък удар, който бе отразен от Келехър, но стражът прати топката към Айвън Тони, който при втория опит вкара в мрежата – 1:3.

В 86-ата минута "Ливърпул" вкара четвърти гол. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС