"Ливърпул" срази "Бърнли" и си върна върха на Англия

Луис Диас и Дарвин Нунес вкараха головете за успеха на "червените"

10.02.2024 | 19:46 Редактор: Деси Николова

"Ливърпул" победи с 3:1 "Бърнли" в двубой от 24-ия кръг на Висшата лига. Диого Жота (31), Луис Диас и Дарвин Нунес вкараха головете за успеха на "червените", а почетният гол за гостите бе дело на Дара О'Шей.

С успеха тимът на Юрген Клоп си върна първото място, след като за кратко бе изместен от "Мачестър Сити", който обаче е с мач по-малко.

Първото положение в срещата бе за "Бърнли". Амдуни получи пред наказателното поле и с едно движение елиминира Върджил Ван Дайк и стреля по диагонала, но Келъхър показа класа и изби с една ръка.

"Червените" отговориха с хубава атака и мощен изстрел на Трент Александър-Арнолд от дистанция, но топката профуча над напречната греда. В 31-ата минута "Ливърпул" откри резултата. Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле, където вратарят Трафорд не разчете действията си и се сблъска със свой съотборник. От това се възползва Жота, който с глава реализира в опразнената врата.

В последните секунди на първото полувреме гостите също стигнаха до ъглов удар, който доведе до гол. Топката бе центрирана към Дара О’Шей около точката на дузпата, където Уатару Ендо закъсня, а бранителят на "Бърнли" прецизно успя да я насочи в горния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС