Григор Димитров загуби финала в Марсилия, но се приближи до Топ 10

Българинът изостава само със 120 от десетия в света Стефанос Циципас

12.02.2024 | 09:51 Редактор: Вяра Димова
Григор Димитров загуби финала в Марсилия, но се приближи до Топ 10

Григор Димитров е все по-близо до завръщане в топ 10 на световната ранглиста. Българският тенисист продължи със силното си представяне в последните месеци и през изминалата седмица, когато записа три победи на турнира от сериите АТП 250 в Марсилия и достигна финала. Там Григор бе спрян от французина Юго Умбер, но въпреки това добави 120 точки към актива си.

Димитров остава на 13-та позиция и през тази седмица, но вече има 2905 точки и изостава само със 120 от десетия в света Стефанос Циципас. Между Димитров и Циципас са още австралиецът Алекс де Минор (2970) и норвежецът Каспер Рууд (2965).

Тази седмица Гришо ще участва в надпреварата от сериите АТП 500 в Ротердам, където миналата година той достигна полуфиналите. Това означава, че за Димитров ще бъде трудно да увеличи актива си, но не и невъзможно.

Димитров ще срещне италианеца Лоренцо Сонего в първия кръг на турнира. Българският тенисист е поставен под номер 6 в основната схема. Григор не е играл с 28-годишния Сонего до този момент. Италианецът заема 46-о място в световната ранглиста и има три титли в кариерата си. Победителят от този мач ще срещне унгарец във втория кръг - Фабиан Марожан или Мартон Фучович. Първият поставен съперник на Димитров може да бъде датчанинът Холгер Руне (номер 3) в трети кръг, пише БГНЕС.

Водач в схемата в Ротердам е шампионът от Australian Open Яник Синер, а втори поставен е руснакът Андрей Рубльов. Димитров има един финал и два полуфинала в Ротердам, но не е печелил титлата. 

Снимка: БГНЕС