Лапорта с първи коментар след решението на Шави да напусне "Барса"

"Лигата ще бъде трудна за спечелване, но не е невъзможно", каза президентът на клуба

29.01.2024 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова
Лапорта с първи коментар след решението на Шави да напусне

"Барселона" изрази подкрепа към старши треньора Шави Ернандес, въпреки заявеното му намерение да напусне в края на сезона. Президентът на клуба Жоан Лапорта каза в неделя, че няма да прави треньорска смяна и очаква Шави да остане напълно отдаден в оставащите мачове до края на сезона.

Президентът се срещна с треньора и отбора ден след като Шави каза, че ще напусне. Съобщението на треньора дойде след загубата на отбора с 3:5 у дома от "Виляреал" в испанското първенство в събота.

"Шави ми каза, че в края на сезона ще напусне, но че иска да завърши сезона и това е формула, която приемам, защото той е този, който ми я предложи, той е легенда на "Барселона". Той е честен човек, действа с пълно достойнство и обича "Барса". Приемам го, защото знам, че ще бъде напълно отдаден до края на сезона", каза Лапорта.

Загубата от "Виляреал" остави "Барселона" на 10 точки зад "Реал" (Мадрид) и на 11 след лидера "Жирона". Каталунският клуб вече беше елиминиран от "Атлетик" (Билбао) на четвъртфиналите за Купата на Краля и загуби с 1:4 от "Реал" (Мадрид) във финала за Суперкупата на Испания.

"Лигата ще бъде трудна за спечелване, но не е невъзможно. Трябва да се борим до края и да видим какво ще се случи. Ще имаме нужда от подкрепата на нашите фенове, за да можем да се опитаме да спечелим Шампионската лига. Ще вървим стъпка по стъпка. С ангажимента на всички вярвам, че все още можем постигнем някои от целите, които си поставихме за сезона", добави Лапорта.

"Барселона" се изправя срещу "Наполи" в осминафиналите на Шампионската лига.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС