"Виляреал" торпилира "Барса" в драма с 8 гола и куп обрати

Победните попадения за "жълтата подводница" паднаха дълбоко в добавеното време на мача

27.01.2024 | 21:45 Редактор: Вяра Димова

"Барселона" продължава колебливото си представяне този сезон и поредното доказателство е срамната домакинска загуба с 3:5 от "Виляреал". Дни след отпадането от турнира за Купата на Краля каталунците "проспаха" първото полувреме, след което губеха в резултата след гол на Жерард Морено (41).

В началото на второто юношата на "Барса" Илиаш Ахомаш (54) вкара втори гол за гостите. Последваха силни изяви за хората на Шави Ернандес, които в рамките 11 минути вкараха три гола - чрез Илкай Гюндоган (60), Педри (68) и автогол на Ерик Байли (71). Това обаче не бе всичко - вместо да си реши мача, "Барса" допусна трети гол след бърка контраатака и кинжален удар на Гонсало Гедеш (84).

В добавеното време имаше и нов "съдийски момент" в Ла Лига. Първоначално главният съдия Хосе Луис Монтере даде дузпа за "Барселона" за игра с ръка на Санти Комесаня. Ситуацията беше спорна, но в крайна сметка реферът прегледа ситуацията с ВАР и отмени първоначалното си решение. Така се стигна до 99-та минута на срещата, когато след поредица от комични грешки в наказателното поле на каталунците Александър Сьорлот вкара 4-ти гол. В буквално следващата атака се разписа и Хосе Луис Моралес (102).

Така "Барселона" остава на третото място в класирането с 44 точки, вече на цели 10 зад лидера Реал Мадрид. Жирона е втори с 52, докато Виляреал е на 14-та позиция с 23.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС