Шави напуска "Барса": Стигнахме до точка, от която няма връщане назад

"Изиграхме напълно разочароващ мач, време е за промяна на посоката за играчи", обяви треньорът

28.01.2024 | 07:38 Редактор: Вяра Димова
Шави напуска

Треньорът на "Барселона" Шави Ернандес заяви, че ще напусне поста си в края на сезона, след като отборът му беше победен с 5:3 от "Виляреал" в кръга от Ла Лига.

"На 30 юни ще напусна клуба, това е решение, което взех заедно с президента. Вече стигнахме до точка, от която няма връщане назад. Време е за промяна. Считам, че е време да си тръгна. Днес говорих с борда и с клуба", заяви разочарованият Шави пред репортери след двубоя.

"Обясних това на президента, срещнахме се, имахме добър разговор. Доверието им в мен беше пълно до днес, но дойде време да си тръгна. Не е заради икономическата ситуация, това е решение, което вземам със сърцето си и смятам, че това е най-доброто за клуба. Не искам да съм проблем. Изиграхме напълно разочароващ мач и е време за промяна на посоката за играчи, които не заслужават тези резултати. Беше много разочароващо да ги видя как те загубиха в мач, в който успяха да се върнат, не помня толкова брутален мач в моята кариера", добави младият специалист, цитиран от gol.bg.

Това е второто сензационно напускане на треньор на голям клуб в Европа тази седмица. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп обяви, че си тръгва в края на кампанията.

Снимка: БГНЕС