"Юве" с грешна стъпка срещу "Емполи", Милик провали торинци

Нападателят бе изгонен в началото на двубоя с директен червен картон

27.01.2024 | 21:32 Редактор: Вяра Димова

"Ювентус" направи грешна стъпка в битката за титлата, след като завърши 1:1 с "Емполи" у дома в мач от 22-ия кръг на Серия А. Решаващ за крайния резултат се оказа червеният картон на Аркадиуш Милик, който остави "Старата госпожа" с човек по-малко на терена още в началото на двубоя.

Тимът на Масимилиано Алегри остава лидер, като има само две точки повече от втория "Интер", който е и с два мача по-малко. "Емполи" пък е под чертата с изпадащите отбори, на 19-о място, но само на точка от 17-ия Каляри.

В 16-ата минута Милик извърши грубо нарушение срещу Чери в центъра на терена и главният съдия Ливио Маринели първоначално му показа жълт картон. Реферът обаче прегледа ситуацията с ВАР и реши да изгони полския нападател с първия червен картон за "бианконерите" през този сезон. Така Милик ще пропусне дербито срещу "Интер" в следващия кръг.

В 26-ата минута Шчесни спаси далечен шут на Камбиаги, а малко след това Йосеф Малех не успя да се разпише след корнер. В 35-ата минута вратарят на домакините се справи и с удар с глава на Емануел Джеси.

Малко преди почивката Фабио Мирети пропусна чудесен шанс да даде аванс на домакините след грешка на Джеси. Все пак "Юве" стигна до преднина в резултата в 50-ата минута. Влахович се разписа с воле след изпълнение на корнер. Сърбинът се разписа в трети пореден двубой.

Последваха пропуски на Себастиано Луперто и резервата Матео Канчелиери, но гостите съумяха да възстановят равенството в 70-ата минута благодарение на шут по земя на Балданци, пише gol.bg.

В края Камбиаги можеше да донесе успеха на "Емполи", но Шчесни отрази удара му. Това бе първо равенство между двата отбора в италианския елит от 2008 г.

Снимка: БГНЕС