Фриц срази Циципас и отива на четвъртфиналите на Australian Open

Малко над три часа здрава битка

21.01.2024 | 12:32 Редактор: Деси Николова
Фриц срази Циципас и отива на четвъртфиналите на Australian Open

Тейлър Фриц се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, след като срази Стефанос Циципас със 7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3 за малко над три часа здрава битка.

Първата част бе решена след тайбрек, в който 12-ият в схемата на надпреварата бе по-солиден и поведе в резултата. Първата ракета на Гърция отвърна на предизвикателството, спечелвайки втората сет след един-единствен пробив. В третата част обаче Циципас започна колебливо, допускайки пробив, който моментално върна. Нов брейк на сметката на Фриц обаче доведе нещата до аванс в сетовете, а в четвъртия американецът натисна и спечели четири последователни гейма от 2-3 в полза на съперника, за да триумфира с крайната победа.

Фриц изигра много силен мач, като завърши с 13 аса и две двойни грешки. Той спечели 86% от точките на първи сервис, приключвайки с 50 уинъра и 19 непредизвикани. Следващото предизвикателство пред Фриц се казва световният номер 1 Новак Джокович, който по-рано днес даде само три гейма на френския ветеран Адриан Манарино. Фриц ще се опита да се реваншира за поражението си от Джокера в Мелбърн преди три години, когато загуби в пет сета.

Четвъртият в световната ранглиста Яник Синер също прогресира към последните осем в турнира, след като не даде сет на Карен Хачанов. Италианецът чака в следващата фаза победителя от мача между Алекс де Минор и Андрей Рубльов.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС