Григор Димитров: Пропилях доста шансове, но съм търпелив и се получи

Първата ни ракета определи постоянството като най-важно

18.01.2024 | 14:47 Редактор: Тодор Петров
Григор Димитров: Пропилях доста шансове, но съм търпелив и се получи

"Кокинакис имаше проблеми с бедрото и не се чувстваше много добре от един момент нататък. Това го накара да играе по-атакуващо и да рискува повече, докато аз бях твърде пасивен в някои периоди от мача. Условията също бяха тежки, но въпреки всичко останах спокоен и запазих концентрация. Знам, че разочаровах публиката, но няма как – някой трябва да загуби. Не трябваше да мисля твърде много за възможностите, които пропуснах. Пропилях доста шансове, но знаех, че ако съм търпелив и спокоен нещата ще се получат", коментира Григор Димитров след победата си над Танаси Кокинакис в Мелбърн. 

След много силните за него първи два сета, българинът изпита сериозни трудности, но въпреки това не позволи на световния №80 да поднесе изненада и намери място в трети кръг на турнира от Големия шлем, припомня БГНЕС.

На въпрос на какво се дължи прогресът в играта му през последните месеци, Димитров отговори: 

Ако трябва да посоча едно нещо, бих казал постоянството. Това е най-важното. Имам невероятен екип, с който вършим страхотна работа вече повече от година. Поставили сме си ясни цели, като основната бе да се върна сред водещите играчи в тура. Това означаваше да достигна необходимата физическа кондиция и да се опазвам от контузии във възможно най-голяма степен. 

"Нещата никога не са чак толкова добри или чак толкова лоши, колкото изглеждат. Важно е да намериш правилния за себе си баланс. Достигнах до етап от живота и кариерата си, в който просто се наслаждавам на тениса, независимо дали побеждавам или губя. Старая се да не съм твърде строг към себе си. Тенисът ми е дал толкова много и съм благодарен за всяка възможност да съм на корта, независимо дали за мач или тренировка, да съм във фитнеса и да се трудя упорито", посочи още Гришо.

Снимка: БГНЕС