Везенков с 4 точки при драматична загуба на "Сакраменто Кингс"

"Кралете" загубиха със 142:143 с кош в последната секунда

15.01.2024 | 06:55 Редактор: Тодор Петров

Александър Везенков вкара 4 точки, но видя как Деймиън Лилард нанизва тройка със сирената и "Милуоки" спечели срещу "Сакраменто Кингс" със 143:142 след продължение в страхотен трилър от НБА. 

Българинът записа 5 минути и 56 секунди в третата четвърт, като още след влизането си пресече по крайната линия за лесно поднасяне, а след това вкара отново от правоъгълника. 

За съжаление той пропусна последвалите си два изстрела отдалеч, като  остана с 4 точки и 1 борба в двубоя, който бе един от най-драматичните през сезона. 

Кралете гулеха с 12 в последната четвърт, но успяха да изравнят след поднасяне на ДеАрън Фокс малко преди сирената, след като преди това Янис Антетокумпо пропусна един наказателен.

В продължението калифорнийци вкараха първите 6 точки, домакините изравниха, но Сакраменто поведе със 141:137 и 18 секунди преди края всичко изглеждаше ясно. Малик Монк обаче пропусна два наказателни, след което веднага Брук Лопес вкара тройка. 

Последва един пропуск и за Фокс при стрелбата за 1 точка и при 5 секунди на часовника домакините получиха шанс. Лилард пренесе в предно поле, видя че времето изтича и от около 7 метра и половина се вдигна, за да порази целта и да добави още един забележителен момент в кариерата си. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС