"Манчестър Сити" обърна "Евертън" и диша във врата на "Ливърпул"

"Гражданите" отново бяха без голаджията Ерлинг Хааланд

28.12.2023 | 06:55 Редактор: Елеонора Танева

"Манчестър Сити" навакса изоставане от 0:1 на полувремето, за да победи "Евертън" с 3:1 и да се доближи на 5 точки от лидера "Ливърпул", като има и мач по-малко. "Гражданите" спечелиха едва за втори път в последните 7 мача във Висшата лига, но миналата седмица спечелиха световната клубна титла.

За "Евертън" това е трето поредно поражение след това срещу "Фулъм" за Купата на Лигата и от "Тотнъм" в първенството. "Карамелите" остават на 17-о място с едва 16 точки (10 им бяха отнети), само на една точка от зоната на изпадащите.

"Манчестър Сити" отново беше без голаджията Ерлинг Хааланд, който лекува травма. Вратарят на "Евертън" Джордан Пикфорд направи някои отлични спасявания през първото полувреме, а Джак Харисън изведе карамелите напред в 29-ата минута.

След паузата "Ман Сити" се развихри. Първо Фил Фоудън изравни след асистенция на Бернардо Силва. След това Онана игра с ръка в наказателното поле и рефера отсъди дузпа за "Сити". Хулиан Алварес беше точен, за да направи обрата пълен. 28-и гол на аржентинеца с екипа на Сити.

Пет минути преди края Бернардо Силва използва грешка на Пикфорд и го прехвърли с качествен удар в далечния ъгъл - 3:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС