Краят на една ера? Сестри Аверини загатнаха, че приключват с художествената гимнастика

Дина заяви, че отдавна е планирала да прекрати кариерата си

27.12.2023 | 16:39 Редактор: Искра Ангелова
Краят на една ера? Сестри Аверини загатнаха, че приключват с художествената гимнастика

Руските гимнастички Дина и Арина Аверини коментираха възможния край на кариерата си. "Все още имаме мотивация да се състезаваме, разбира се. Но...", отбелязаха сестрите, цитирани от руски медии.

По-рано ръководителят на Всеруската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер обяви, че представители на националния отбор на страната ще откажат да участват на международни турнири без руския флаг и химн. Тя също така нарече позор възможното представяне на руските спортисти на Игрите в Париж през 2024 г. в неутрален статут.

Миналия август сестрите Аверини обявиха, че ще напуснат спорта, ако стане ясно, че руският отбор не може да участва на Олимпиадата през 2024 г. в Париж. Дина Аверина добави, че отдавна е планирала да прекрати кариерата си, но сестра ѝ я е убедила да продължи да тренира и да се изявява, припомня "Труд".

Дина Аверина спечели сребро на Олимпийските игри в Токио в индивидуалния многобой. Тя има и 18 победи на световни първенства и 10 - на европейски. Арина Аверина стана световна шампионка пет пъти и девет пъти - европейска.

Снимка: БГНЕС