"Дженоа" препъна "Ювентус" в борбата за титлата в Серия А

Двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Луиджи Ферарис"

16.12.2023 | 08:56 Редактор: Вяра Димова

"Дженоа" препъна "Ювентус" за първото място, след като двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Луиджи Ферарис" в мач от 16-ия кръг на Серия А. По този начин "бианконерите" не успяха да изместят "Интер" от върха и останаха на точка от лидера. Федерико Киеза откри резултата с гол от дузпа пред първото полувреме, а Алберт Гудмундсон изравни малко след почивката. 

Домакините първи имаха въдзможност да реализират, след като Руслан Малиновский опита удар от дистанция, но Войчех Шчесни внимаваше и улови топката. След това чудесно центриране на Киеза от десния фланг намери Душан Влахович пред вратарското поле, но сърбинът не успя да насочи топката във вратата.

"Ювентус" поведе в 28-ата минута след точно изпълнена дузпа от Киеза. 11-метровият наказателен удар бе отсъден, след като голмайсторът бе съборен от вратаря Хосеп Мартинес.  Постепенно домакините изравниха играта, но трудно достигаха до голови положения. В края на първата част пред Гудмундсон се откри добра възможност, но исландският национал се размина с топката.

Феновете на тима от Генуа ликуваха след мечтано начало на втората част. В 48-ата минута резервата Калеб Екубан овладя технично в наказателното поле и подаде към Гудмундсон, който без забавяне прати топката в мрежата.  

След изравнителния гол "Юве" се втурна в атака и пред Киеза се откри страхотен шанс, но опитът му да прехвърли Мартинес бе разгадан от вратаря на домакините. Постепенно тонусът в играта на "бианконерите" спадна и 20 минути преди края Костич и Влахович отстъпиха местата си на Уеа и Милик. И това обаче не даде резултат, а в 78-ата минута гостите можеха да получат нов гол, но Матия Бани стреля с глава в аут.

Две минути преди края фантастична реакция на Мартинес запази равенството след удар на Бремер. Вратарят на "Дженоа" се разтегна и извади влизащата под гредата топка. Така домакините останаха на 14-о място, като вече имат 16 точки в актива си.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС