Сираков: Рекетират ме, но няма да дам акциите на "Левски" и няма да уволня Костов

Участието на "Левски" в евротурнирите е на живот и смърт, заяви мажоритарния собственик на клуба

13.12.2023 | 11:46 Редактор: Тодор Петров

Очакваната с голям интерес пресконференцията на "Левски" започна с изявление на мажоритарния собственик на клуба – Наско Сираков. На събитието присъстват още изпълнителният директор Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев.

"Искам да се извиня на цялата синя общност, че изглеждахме малко като капсулирани в клуба в последните месеци. Приемам, че аз имам сериозна вина, но е по независещи от мен причини. Много от нещата изискват пълна конфинденциалност. Оттук нататък феновете ще бъдат информирани за всички дейности, които се извършват в клуба", започна Сираков.

"Не ми доказват нищо на мен, по начина, по който чухте, те вредят на Левски", каза Сираков в контекста на данните за големи разходи на клуба заради глоби, предизвикани от феновете.

"Да се опитват да ме притискат, да ме рекетират да прехвърля акциите, това няма да стане. За разговори съм готов 24 часа", коментира той желанието на "Левски на левскарите" да им прехвърли дяла си от клуба.

"Участието на "Левски" в евротурнирите е на живот и смърт всяка година. В този случай – още повече. Но не до искане, а да го заслужиш. Ще направим всичко възможно да изглеждаме през пролетта по начин, с който да заслужим мястото си в Европа", настоя Сираков.

Според него резултатите тази година са по-добри от миналата година. 

"Не ми е минавало през ума да сменям Костов. Както съм стоял зад гърба на Станимир Стоилов, така стоя и зад гърба на Николай Костов. Той е и ще бъде треньор на "Левски", съобщи собственикът на "сините".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg