"Левски на левскарите" поиска мажоритарния пакет акции на Наско Сираков

Водим разговори с богати хора и компании, които са готови да инвестират в клуба, съобщи сдружението

11.12.2023 | 11:36 Редактор: Деси Николова

Сдружението “Левски на левскарите” даде пресконференция с участието на председателя му Димитър Костадинов, Никола Бушняков, Момчил Лазаров, Емил Михайлов и Петър Димитров.

“Проведе се среща между членовете. Чрез гласуване беше препотвърдена стратегическата ни цел – да върнем Отбора на народа в ръцете на народа, по-конкретно на левскарите. Ще се борим за тази свята цел до нейното постигане. Съвсем скоро "Левски на левскарите" ще стане миноритарен собственик на ФК "Левски", придобивайки акциите на Тръст "Синя България". Голямата цел е мажоритарният пакет акции на клуба", заявиха от сдружението.

"Как ще финансираме клуба? Учредени сме миналата година. В постоянна комуникация сме, водим разговори с богати хора и компании, които са готови да инвестират в клуба срещу миноритарен пакет акции или просто като рекламодатели. Основната пречка е, че клубът в момента се притежава от едно лице, което е в тежки зависимости от една компания, която е на входа и изхода", казаха още от сдружението.

Костадинов потвърди, че бившият треньор на тима Станимир Стоилов продължава да бъде член на УС на "Левски на левскарите" и участва във взимането на решения на организацията. В четвъртък пресконференция ще дадат собственикът на Левски Наско Сираков и изпълнителният директор Даниел Боримиров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR