Годишните награди "Златен пояс" ще отличат най-добрите в бойните спортове на 9 декември

Церемонията ще се проведе на живо по Bulgaria ON AIR от 19:30 часа

01.12.2023 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Годишните награди

За шеста поредна година Националната асоциация на бойните спортове в България (НАБС) ще награди със „Златен пояс“ 2023 отличилите се през годината състезатели и треньори в бойните изкуства. Официалната церемония на единствената асоциация на бойните спортове в България, акредитирана от Министерството на спорта, ще се проведе на 9 декември от 19:30 часа, като отново ще се осъществи на живо в ефира на официалния медиен партньор на събитието - Bulgaria ON AIR

Категориите, в които състезатели и треньори от цяла България ще се класират за статуетки „Златен пояс“ 2023, са следните: „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Членове на НАБС са над 476 клуба и над 40 000 спортисти, като само най-добрите от тях ще получат награди в ежегодния конкурс. В допълнение ще се връчат и индивидуални награди на бойци и треньори, допринесли за развитието на бойните спортове в България през годината. 

По време на ежегодната церемония ще бъде високо оценена и българската спортна журналистика. Водещата медия за бойни изкуства Boec.bg ще връчи отличие на журналист или друга спортна медия, дали гласност и популяризирали бойните изкуства и техните постижения. 

НАБС е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват 12 национални федерации, като част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба. 

Официалната церемония по връчване на годишните награди „Златен пояс“ 2023г. ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и онлайн на bgonair.bg и Boec.BG, както и на Facebook страницата на НАБС.