Боби Михайлов в оставка, но горд от свършеното: Когато става въпрос за топка - няма гаранции за успех

Това е вторият случай, в който той се отказва от поста си

27.11.2023 | 18:35 Редактор: Искра Ангелова

Оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е факт. Той напуска поста, по думите му - горд от свършената, въпреки указвания му натиск, работа. В началото на декември ще се реши на коя дата догодина ще се гласува за нов президент на съюза.

"За да сте спокойни всички - подавам оставка" - така дългогодишният президент на БФС за втори път се оказа президент в оставка. Михайлов подчерта - през последните години работил под натиск, но е горд със свършеното. Призна и неуспехите на националния отбор.

"Да, националният отбор не беше на нивото, на което всичко искахме, но когато става въпрос за топка - няма как да се дадат гаранции за успех", допълни той.

Михайлов изрично отбеляза, че дава оставка, която нито един от футболните клубове не му поискал.

"Благодаря и няма да отговарям на въпроси, имате оставката ми, която е и благодарение на вас", завърши той.

След което Михайлов напусна залата за пресконференции и остави изпълнителният директор на БФС Борислав Попов да разясни какво предстои в българския футбол.

"Временно управляващ, съгласно устава, трябва да е първият вицепрезидент. Господин Костадинов обаче се отказа, поради което Изпълнителният комитет натовари с тези функции господин Михаил Касабов", поясни Попов.

Оставката на Михайлов е подадена, но трябва допълнително да бъде гласувана и приета. Това е вторият случай, в който той се отказва от поста си. Направи го и през есента на 2019, но впоследствие я оттегли.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Снимка: Lap.bg.