ИЗВЪНРЕДНО: Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на БФС

Временно изпълняващ длъжността ще бъде Михаил Касабов

27.11.2023 | 13:54 Редактор: Тодор Петров
ИЗВЪНРЕДНО: Борислав Михайлов подаде оставка като шеф на БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка! Новината обяви самият той пред журналисти след заседанието на Изпълнителния комитет на БФС, който се проведе днес от 13 часа.

Временно изпълняващ длъжността ще бъде Михаил Касабов. Следващото заседание на Изпълком ще бъде на 6 декември.

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнено. Ние сме изцяло дигитализирани", заяви Михайлов.

"Инвестирахме в това българското първенство да е максимално ефективно. Подписахме анекс за телевизионните права. Установихме партньорски договори, за да повдигнем нивото на българския футбол. Само от моето завръщане насам са въведени в експлоатация 19 терена. Организационната структура бе обновена с млади и кадърни хора. Щяхме да направим още повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник. Истински горд съм от постигнатото. Това са факти, а срещу тях никой няма да каже нищо. Имате ми оставката, нито един клуб не ми иска оставката", каза още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR