Везенков се завърна, но "Сакраменто" отбеляза нова загуба срещу "Ню Орлиънс"

Българинът получи доверие от треньора Майк Браун и излезе на терена след контузия

23.11.2023 | 08:26 Редактор: Вяра Димова

Завърналият се в състава на "Сакраменто" след контузия Александър Везенков не успя да помогне на своя тим, който загуби отново от "Ню Орлиънс", този път със 112:117. Двата тима играха само преди два дни, като тогава "пеликаните" записаха разгромна победа със 129:93, но тогава българинът не игра заради болки в лявата ръка. 

Играта на национала ни не спореше в малко повече от 10-те минути, които той получи доверие от треньора Майк Браун да бъде на терена. За това време баскетболистът вкара 3 точки при единствената си успешна стрелба от 5 опита, овладя две борби и направи две грешки. Той влезе в игра 3 минути преди края на първата част при аванс на "кралете" от 6 точки. За зла участ първото му отиграване бе грешно, а първата му стрелба бе неточна. В допълнение в оставащото време до почивката домакините наваксаха изоставането и обърнаха резултата до 32:30.

Втората четвърт започна също с Везенков на терена, но резултатът не бе по-добър и домакините не изпуснаха инициативата до края. 

Ключова роля за успеха им имаха Зион Уилямсън и Брандън Инграм, които завършиха съответно с 25 и 23 точки. 15 за Пеликанс добави Йонас Валанчунас, а силно включване от пейката направи и Джордан Хоукинс с 13 точки. За гостите най-резултатен бе Ди′Арън Фокс с 26 точки, Домантас Сабонис реализира 23 точки, а Харисън Барнс добави 22. "Сакраменто" бе без контузения Кийгън Мъри.

Следващият мач на тима е в Минесота в петък срещу събота през нощта българско време.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС