СДВР с драконовски мерки за мача България - Унгария, 1 600 полицаи ще пазят реда

Двубоят ще се проведе без фенове

15.11.2023 | 19:14 Редактор: Вяра Димова

Над 1 600 служители на полицията ще отговарят за мача България - Унгария, който финално ще се играе утре на Националния стадион "Васил Левски'', но без публика. Заради срещата голяма част от центъра на София ще бъде блокирана, очакват се и протести срещу ръководството на Българския футболен съюз.

"Мястото, на което е заявено самото събитие, е на ул. "Гурко". Във връзка с това, че трябва да бъде опазен общественият ред е много възможно в определен период от време да бъде създадена организация и на пътното движение, т.е. да бъде поетапно спирано и възстановявано", съобщи Иван Георгиев от СДВР.

Двубоят ще се проведе без публика. Причината е, че футболните фенове обявиха протест срещу ръководството на БФС, който ще се проведе пред Националния стадион.

"Гражданите, които искат да проведат протест, нека го проведат мирно без оръжия", призова още Георгиев.

От БФС са категорични, че решението двубоят да се проведе при затворени врати и без фенове, е изцяло на УЕФА, а не тяхно.

"Ние не можем да поискаме закриването на вратите", добави Борислав Попов от БФС.

Срещата на националния отбор с Унгария е от 19 ч. Новият кмет на София Васил Терзиев заяви, че е съгласувал провеждането на шествието и протеста на феновете. Във  Facebook той написа, че протестите са знак, че в последните години футболът в България има нужда от промяна.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС