Яник Синер зарадва италианските фенове, надви Циципас с 2:0 сета

Срещата продължи малко повече от час

12.11.2023 | 19:14 Редактор: Вяра Димова

Яник Синер започна успешно кампанията си в тазгодишното 54-о издание на сингъл от Финалите на осемте най-добри, което се провежда за трета поредна година в италианския град Торино. В първи мач от надпреварата представителят на домакините се справи със Стефанос Циципас след 6:4, 6:4. Срещата продължи около час и 25 минути.

В откриваща част, доминирана от сервиращите, Синер се възползва от единствения брекпойнт в сета, за да направи пробив в петия гейм, след което подава убедително за преднина в резултата. Вторият сет започна с брейк на сметката на италианеца - впоследствие той пропусна нови три точки за пробив, но бе безпогрешен на сервис и така стартира с победа в Зелената група, където са още световният номер 1 и действащ шампион Новак Джокович и дебютантът Холгер Руне.

Синер приключи с 9 аса и 2 двойни грешки, като загуби само четири точки на първи сервис и шест на втори - той не даде нито една възможност за пробив пред първата ракета на Гърция. И двамата тенисисти направиха по пет непредизвикани грешки, но Синер завърши с пет уинъра повече.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС