"Реал" (М) разби "Брага" и е на 1/8-финал, "Интер" също прескочи групата си в ШЛ

"Нерадзурите" надделяха с 1:0 при гостуването си на "Ред Бул" в Залцбург

09.11.2023 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

"Реал" (Мадрид) отнесе с 3:0 "Брага" в среща от Група С на Шампионската лига. Хората на Карло Анчелоти не оставиха шансове на съперника си и на своя "Сантяго Бернабеу", след като надделяха и на португалска земя с 2:1 преди две седмици.

Попаденията за четвъртия пореден успех на "лос бланкос" забиха Брахим Диас в 27-ата минута, Винисиус Жуниор в 58-ата минута и Родриго в 61-ата минута. Авторът на третото попадение се отчете и асистенция за гола на испанския национал.

"Реал" е безгрешен на върха на класирането с 4 победи от 4 мача и 12 точки. По този начин четиринадесеткратният европейски клубен шампион се класира за елиминациите в Шампионската лига за рекорден 27-и пореден сезон.

В мач от друга група на ШЛ "Интер" също си осигури място на осминафиналите в Шампионската лига, благодарение на късна дузпа, реализирана от Лаутаро Мартинес. С гола си той донесе крайното 1:0 срещу "Ред Бул" в Залцбург и класира нерадзурите за елиминациите. 

Сега предстои директен сблъсък с "Реал" (Сосиедад), за да определят първото място в групата и по-добър жребий в елиминационната фаза.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС