И "Левски" не успя да победи "Арда" - 0:0 в Кърджали

Домакините отдалечиха "сините" от челната тройка

01.11.2023 | 21:46 Редактор: Толя Стоянова
И

Левски пак надигра своя противник в Първа лига, но отново загуби точки, както се случи при визитата на Берое в Стара Загора. Този път "сините" не загубиха, а си тръгнаха от Кърджали с една точка, макар да надиграха домакините от Арда на техния стадион "Арена Арда" при скучното нулево равенство.

Момчетата на Николай Костов имаха превес във владението на топката (58%), но големият им проблем беше точността. Едва две от 12-те стрелби бяха в очертанията на съперниковата врата. В "Арда" със сигурност ще бъдат много по-доволни от точката, тъй като отборът имаше общо два удара, като нито един от тях не беше точен. Така "Левски" заема пето място с 27 точки, докато тимът от Кърджали е точно под столичани с 25 хункта, предаде gol.bg.

Двата отбора бяха неефективни в нападение през първото полувреме, в което повечето атаки завършваха пред наказателните полета и точните удари липсваха. "Левски" създаде първото положение в началото на второто полувреме, когато Марин Петков бе изведен по дясното крило и подаде по земя към точката за дузпа, където топката бе посрещната от Роналдо. Ударът на бразилеца бе блокиран и Рикардиньо стреля на добавка, но неговият шут бе отразен от Анатолий Господинов.

В 75-ата минута "Левски" застраши вратата на Арда чрез две резерви. Патрик-Габриел Галчев центрира на далечна греда и намери Асен Чандъров, чийто удар с глава обаче бе неточен и излезе в аут. "Левски" създаде последното положение минута по-късно, но удар на Асими Фадига бе отразен от Господинов. Така мачът завърши наравно 0:0.

Снимка: Lap.bg