Тръст "Синя България" пита Боримиров за парите на "Левски"

През пролетта от фенското сдружение влязоха в конфликт с Наско Сираков

31.10.2023 | 17:40 Редактор: Искра Ангелова
Тръст

Сдружението "Синя България", което е миноритарен акционер в "Левски", отправи три въпроса към ръководството на клуба, които ще бъдат включени в Общото събрание на акционерите на 9 ноември. От организацията искат да научат повече за задълженията на клуба и погасяването им.

Въпросите към ръководството на "Левски" са: отчет на изпълнителния директор за дейността на дружеството в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието, отчет на изпълнителния директор за изплатени задължения на дружеството към Националната агенция по приходите в периода от 2.05.2023 г. до датата на провеждане на събранието и произхода на средствата, използвани за погасяването им, както и представяне на разчет за погасяване на задълженията на дружеството паралелно с финансирането на текущата дейност на дружеството за 2024 година.

"Вярваме, че тези въпроси са от изключителна важност за съществуването на клуба и вълнуват не само акционерите в клуба, но и всички левскари. Ето защо считаме, че ръководството на клуба трябва да разсее всички съмнения относно съществуването и финансирането на клуба именно на предстоящото Общо събрание на акционерите", се казва в съобщение на "Синя България".

На тези въпроси ще трябва да отговаря Даниел Боримиров, който зае поста на изпълнителен директор след освобождаването на Ивайло Ивков, пояснява gol.bg.

През пролетта от фенското сдружение влязоха в конфликт със собственика Наско Сираков. Това се случи, след като Сираков беше призован от тръста да депозира акциите си в клуба, а "Синя България" предложи да прехвърли своя дял на Станимир Стоилов, който да управлява клуба.

Снимка: Lap.bg.