"Ювентус" триумфира в дербито на Италия, Локатели наказа "Милан"

"Росонерите" играха цяло второ полувреме с човек по-малко

23.10.2023 | 06:47 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" измъкна трудна, но ценна победа с 1:0 при гостуването си на "Милан" в голямото дерби на 9-ия кръг на италианската Серия А. За успеха на „Старата госпожа“ ключова роля изигра изгонването на Малик Тиау още в 40-ата минута. Гостите се възползваха по най-добрия начин от численото си предимство и сложиха край на поредицата си от загуби срещу „росонерите“.

Горчивият привкус за гранда от Милано е още по-горчив, защото трите точки за „бианконерите“  изкова собственият им юноша Мануел Локатели. Той вкара на Милан точно 7 години, след като бе донесъл успеха за „Дявола“ над „Старата госпожа“ отново с 1:0. Сега асистент за попадението му стана синът на голямата легенда на „росонерите“ Джордж Уеа – Тимъти.

Локатели стреля от около 30 метра, топката  рикошира в коляното на резервата Раде Крунич, с което подлъга вратаря Миранте и влетя в мрежата – 0:1.

Петнадесет минути преди края на редовното време Федерико Гати стреля след корнер, но не намери целта.  "Ювентус" пропусна да сложи точка на спора в  86-ата минута, когато Влахович отправи страхотен шут, но Миранте изби феноменално  в корнер.

Така "Милан" не успя да излезе отново на върха. Хората на Стефано Пиоли останаха втори с 21 точки. "Ювентус" пък изскочи на третата позиция с актив от 20 пункта.

Снимка: БГНЕС