Кръстаич вярва в националите ни: Литва е дисциплиниран отбор, но очаквам да ги бием

Очакванията му са с играта срещу Черна гора и Сърбия да победим Литва

13.10.2023 | 20:55 Редактор: Искра Ангелова
Кръстаич вярва в националите ни: Литва е дисциплиниран отбор, но очаквам да ги бием

Националният селекционер Младен Кръстаич даде официалната си пресконференция преди битката с Литва за Европейското първенство в Германия догодина. Той заяви, че победата е възможна утре, ако бъде повторена играта от загубата срещу Черна гора и равенството срещу Сърбия в преходните два кръга от надпреварата.

"Със сигурност ни очаква тежък мач. Литва е дисциплиниран отбор, доста тичат. Няма да е лесен, но предвид как играхме в първия мач с Литва, с Черна гора и Сърбия, очаквам да покажем добра игра, да покажем самочувствие. Вместо да бием Черна гора с 2:1 или 3:1 - загубихме. Сърбия не победихме заради пет секунди. Всеки помни резултата, а не играта. Допуснахме еднакви грешки, имахме три-четири добри положения, но не се възползвахме от шансовете си, това е една от слабостите ни", каза наставникът, цитиран от "Тема Спорт".

Междувременно специалистът призова критиките от медиите и публиката да бъдат насочени към него в случай на провал, а не към играчите. При успех обаче иска овациите да отидат изцяло в посока на състава.

България и Литва имат само по 2 точки в актива си. Това прави срещата на националния стадион "Васил Левски" задължителна за всеки от тях, ако искат да запазят поне теоретични шансове за класиране във финалите на турнира догодина.

Снимка: Lap.bg.