Гонзо за националите: На прав път сме, ще изградим добър отбор

"Футболистите показаха добро ниво", коментира техническият директор на БФС

11.09.2023 | 12:30 Редактор: Михаела Димитрова
Гонзо за националите: На прав път сме, ще изградим добър отбор

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо беше разочарован от поражението с 1:2 от Черна гора в Европейската квалификация в Подгорица, но опита да намери положителните моменти в мача.

"Загубихме, а, за съжаление, бяхме по-добри в този мач. Изпуснахме ситуации. Но когато не вкарваш – с клишетата да започнем, ще ти вкарат. Смятам, че сме на прав път, футболистите днес показаха добро ниво. Ако продължим по същия начин, ще изградим добър отбор", започна Георги Иванов.

"Сбихме се, играхме бързо, стояхме добре на терена, създадохме ситуации. Въпросът е, че не успяхме да ги вкараме. Най-голямата класа са футболистите, които могат да вкарват голове. Ние за момента не можем да намерим точната формула, точно ситуациите, които имаме как да ги реализираме. Смятам, че бяха повече от 3-4 чисти положения. И затова съжаляваме. И най-вече заради футболистите, защото вътре има момчета, които в момента плачат. Ние в доста мачове вече нямаме късмет. Още след първите два мача, които загубихме – с Черна гора така нещастно, и с Унгария, още тогава знаехме, че са намалели. И със Сърбия и Литва, когато не успяхме да спечелим, стана ясно, че трябва да изградим един отбор за догодина за Лигата на Нациите", допълни Гонзо, цитиран от dnes.bg.

Според него повтарянето на едни и същи грешки на първо място се дължи на липсата на опит.

Той за пореден път отговори на хора, които се изказват негативно за отбора, а също така защити и голямото текучество на играчи.

Снимка: БГНЕС