Нов позор за националите ни: Черна гора ни би с 10 човека, Десподов профука дузпа

Йоветич вкара победния гол за 2:1 дълбоко в добавеното време

10.09.2023 | 21:06 Редактор: Елеонора Танева

Националният отбор на България по футбол продължава със слабото си представяне и да е без победа през 2023 година, след като загуби драматично с 1:2 от Черна гора в мач от 6-ия кръг на квалификациите за Евро 2024.

Стефан Савич откри резултата след корнер в първата минута на добавеното време в първото полувреме. 

След почивката срещата продължи да бъде равностойна и в 59-ата минута Игор Вуячич спъна Спас Делев в наказателното поле. Главният съдия Ханс Осмерс от Германия моментално посочи бялата точка и изгони защитника на Рубин Казан с втори жълт картон.

Зад топката застана Кирил Десподов, който избра малка засилка и стреля към долния ляв ъгъл, но бившият вратар на "Левски" Милан Миятович с чудесна намеса спаси.

В 79-ата минута "лъвовете" все пак изравниха чрез Преслав Боруков, но дълбко в добавеното време Стеван Йоветич с глава донесе успеха за домакините.

В класирането България е на дъното с 2 точки, съответно и без победа. Черногорците събраха 8 пункта и се изкачиха до 2-то място, но с мач повече от Сърбия (7 т.).

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg


1
0 rate up comment rate down comment 0
Калпавите топкаре
преди 7 месеца
Със закон да се забрани на българките спортисти да играят извън границите ни, само правим кеф на другите държави. Сигнализирай за неуместен коментар