"Милан" и "Нюкасъл" дадоха старт на Шампионската лига с нулево равенство

Домакините могат да съжаляват за изпуснатата победа

19.09.2023 | 21:52 Редактор: Елеонора Танева

Групата на смъртта в Шампионската лига започна със самоубийствено представяне на "Милан". Росонерите имаха огромно превъзходство срещу "Нюкасъл", но не успяха да вкарат гол и мача завърши 0:0. Хората на Стефано Пиоли отправиха 25 удара, а вратаря на Свраките Ник Поуп спаси 9 от тях, за да измъкне точката за своя тим на старта на група F.

"Милан" започна вихрено и натисна съперника. Росонерите обаче пропускаха шанс след шанс. Само до 20-ата минута италианците вече бяха отправили 6 точки удара. Пропуски направиха Побега, Чуквуезе, Жиру, Тео Ернандес, Рафа Леао, Раде Крунич.

На полувремето "Милан" трябваше да води поне с 3 гола, но резултата бе 0:0. След паузата ситуацията се запази. Още възможности и още пропуски. На Леао, Жиру, Райндерс и още и още.

В крайна сметка "Милан" отправи 25 удара в мача, от които 9 бяха точни, но така и не успя да вкара гол. За капак вратаря Майк Менян се срина на земята съвсем сам и веднага поиска смяна. Французинът явно е получил травма в гърба и бе сменен от Марко Спортиело.

Накрая в добавеното време "Нюкасъл" можеше да спечели мача. Първият и единствен точен удар на Свраките в мача бе на Лонгстаф, а топката летеше под гредата, но Спортиело изби над гредата.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС