Джокович надви Борна Гойо и се класира за 1/4-финалите на US Open

Световният номер 2 контролираше събитията през целия двубой

04.09.2023 | 10:18 Редактор: Михаела Димитрова
Джокович надви Борна Гойо и се класира за 1/4-финалите на US Open

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Ю Ес Оупън, след като победи квалификанта от Хърватия Борна Гойо с 6-2, 7-5, 6-4 в мач от четвъртия кръг на турнира. Гойо, който преодоля българина Адран Андреев във втория кръг на квалификациите, преди да запише три чисти победи в основната схема, бе приятната изненада в турнира до момента, но не успя да се противопостави на трикратния шампион.

Джокович контролираше събитията през целия двубой и стигна до успеха след два часа и 26 минути игра, за да се класира за своя 57-ми четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. Другите трима четвъртфиналите в долната половина на мъжката схема са американци.

В повторение на сблъсъка им от Аустрелиън Оупън, 20-годишният Бен Шелтън успя да вземе реванш от Томи Пол и го победи с 6-4, 6-3, 4-6, 6-4. За място на полуфиналите той ще спори с 10-ия поставен в схемата Франсис Тиафо, който не даде сет на участващия с уайлд кард австралиец Ринки Хиджиката. По този начин домакините със сигурност ще имат представител в полуфиналите на турнира.

От своя страна за Джокович предстои сблъсък с номер 9 в схемата Тейлър Фриц, който победи швейцарския квалификант Доминик Стрикер със 7-6(2), 6-4, 6-4. Така Фриц достигна първи четвъртфинал в Ню Йорк, а до тази фаза достигат трима американци за първи път от 2005 година насам. Фриц, който няма загубен сет в турнира до момента и е допуснал само един пробив в четири мача, е загубил всичките си седем двубоя с Джокович, предаде БГНЕС.

"Новак е Новак, ще бъде тежко. Никой в Тура няма подобна статистика срещу мен, така че се надявам рано или късно да го победя. Четвъртфиналите на Ю Ес Оупън са добър момент да го направя", сподели Фриц след успеха. 

Снимка: БГНЕС