Григор Димитров загуби от Александър Зверев и отпадна в третия кръг на US Open

Проблемите за Гришо се задълбочиха от предполагаема контузия

03.09.2023 | 07:38 Редактор: Вяра Димова

Григор Димитров загуби от Александър Зверев със 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6. Първите два сета бяха изключително оспорвани, като Гришо взе първия с тайбрек. Зрителите можеха да се насладят на изключително силен тенис, като почти всяко разиграване завършваше с бурни аплодисменти.

Добрата игра на Димитров продължи и през вторият сет. Равностойната игра доведе до очакваната развръзка-тайбрек. Ключовият момент от мача се реши в полза на германеца, след като показа по-здрави нерви и успя да вземе сета с 10-8. От този момент играта на Гришо рухна.

Димитров започна третия сет изключително разколебано. Мачът се промени коренно от стандарта на изминалите сетове. Григор допусна два ранни пробива и Зверев за отрицателно време поведе с 4:0. Това предреши оставащите геймове, като Зверев категорично взе сета с 6-1.

Проблемите за Гришо се задълбочиха от предполагаема контузия, след като по време на паузата той се прибра в съблекалнята и поиска консултация с физиотерапевт. Силната игра в началото вече беше история и Зверев затвърди инициативата от миналия сет.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС