"Черно море" си тръгна с точка от "Армията", феновете на ЦСКА поискаха оставки

"Армейците" поведоха, но допуснаха изравняване в края на двубоя

27.08.2023 | 08:03 Редактор: Михаела Кирилова

ЦСКА и "Черно море" си врътнаха зрелищно 1:1 на стадион "Българска армия". Точен за "червените" бе Дюкенс Назон в 15-ата минута. Попадението за "моряците" заби Влатко Дробаров в 77-ата минута. 

Момчетата на Ел Маестро продължават колебливите си изяви от началото на сезона и с 9 точки заема 9-о място. "Черно море" няма загуба през кампанията и е втори със 17 точки на две след лидера Локомотив Пловдив.

Първото полувреме започна отлично за червените, които още в 10-ата минута стигнаха до първото си чисто положение, след като Тобиас Хайнц получи пас от корнер и стреля от воле, но над вратата на Дюлгеров.  Само 5 минути по-късно ЦСКА излезе напред в резултата. Матиас Фаетон се пребори за топката в средата на терена и пусна извеждащо подаване за Дюкенс Назон, който надбяга бранител на "моряците" и останал сам срещу вратаря успя майсторски да го прехвърли, разписвайки се за 1:0. 

В 77-ата минута "Черно море" изпълни корнер отляво на Бусато, след който Влатко Дробаров се разписа с глава за 1:1. Наставникът на армейците Нестор Ел Маестро реагира мигновено и пусна в игра първо Майкъл Естрада на мястото на Жираир Шагоян, а в последствие и Браян Морено вместо Матиас Фаетон. От този момент до края на срещата червените упражниха силен финален натиск, но нямаха шанс и в крайна сметка двубоят завърши наравно 1:1.

Повече по темата прочетете в gol.bg

Снимка: lap.bg