"Челси" грабна първа си победа с 3:0 над "Лутън"

Рахийм Стърлинг се развихри с два гола и асистенция

26.08.2023 | 08:26 Редактор: Михаела Димитрова

Рахийм Стърлинг се развихри с два гола и асистенция, а "Челси" взе първата си победа за сезона след 3:0 над "Лутън" в първия мач от третия кръг на Висшата лига. 

Бившият играч на "Манчестър Сити" и "Ливърпул" игра наистина много силно, за да може и мениджърът Маурисио Почетино да си отдъхне с първия успех след завръщането си в английския елит. 

Стърлинг откри през първото полувреме, а след неособено добър период за "Челси" след почивката, вкара гола на спокойствието, за да подаде след това и за третото попадение. 

Сините наистина играха доста добре, макар и да имаха и неособено добри минути. Те записаха първи домакински успех след 9 мача и първа суха мрежа от 11 срещи, като имат 4 точки, докато новакът е без точка и само с един отбелязан гол, но все пак и в трите мача дотук бе гост, заради обновяване на стадиона му. 

За "Челси" Мойсес Кайседо бе за първи път титуляр, след проблемите с контузии и отсъствието и на Карни Чуквуемека. Общо играчите с травми за "Сините" вече са 7, след като Михайло Мудрик не бе в групата. За гостите Рос Баркли излезе срещу бившия си тим, а и Рийс Бърк се завърна след  контузия.

Повече по темата прочетете в gol.bg

Снимка: БГНЕС