Любо Пенев и синът му извадиха от релси "Локомотив" насред София

Николас Пенев вкара дебютния си гол, с който донесе победата на пазарджиклии

18.08.2023 | 21:12 Редактор: Вяра Димова
Любо Пенев и синът му извадиха от релси

Николас Пенев вкара първия си гол в елита и Хебър (Пазарджик) спечели с 1:0 срещу "Локомотив" 1929 (София) в двубой шестия кръг на българската футболна efbet Лига.

Така "Хебър" се изкачи на трето място в класирането с две точки пасив от лидерите "Черно море" (Варна) и "Локомотив" (Пловдив).

В началото на мача Александър Любенов отрази два опасни удара на Георги Вълчев, но стражът на "Локо" не успя да се намеси при шут на Николас Пенев в 25-ата минута. Атанас Кабов проби по дясното крило след дълъг пас на капитана Вълчев и пусна топката по земя към Пенев, който я засече от 7-8 метра за първия си гол с екипа на "Хебър".

За "Локо" опасни удари нанесоха Карлос Франса и Диого Тейшейра. В края на първото полувреме Любенов отрази нов опасен удар, този път от Георги Николов от гостите. 

В началото на второто полувреме Георги Иванов отсъди дузпа за "Локомотив" след игра с ръка в наказателното поне на "Хебър", но главният съдия промени решението си след преглед със системата за видеоповторения, информира БТА.

Резервата Калоян Кръстев пропусна с глава минута преди края на редовното време и така "Локо" допусна минимална загуба с 0:1. Това оставя "железничарите" на десето място в класирането.

Снимка: lap.bg