"Хебър" пречупи "Ботев" (Пд) в мач с много нерви и напрежение

Единственото попадение в срещата реализира Ангел Бастунов

12.08.2023 | 21:27 Редактор: Искра Ангелова

"Хебър" (Пазарджик) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като победи с минималното 1:0 "Ботев" (Пловдив) като домакин в двубой от петия кръг на шампионата. Единственото попадение в срещата реализира Ангел Бастунов в 48-ата минута. С днешния мач "канарчетата" остават без победа и след 5-ия кръг и имат едва две точки, оставайки на дъното в класирането.

Срещата можеше да поеме в съвсем друга посока. Но в 30-ата минута вратарят на Хебър Матвей Игонен спаси дузпа на Мартин Секулич, отсъдена за нарушение на Роберт Мазан срещу Самуел Акере, а при добавката удар с глава на Рой Херман се отби в гредата.

Гостите от Пловдив завършиха двубоя с 10 души на терена, след като влезлият като резерва през втората част Джеймс Ето‘о бе изгонен от игра в 83-ата минута за втори жълт картон. Така играчите на Любослав Пенев стигнаха до крайния успех и вече имат 8 точки в актива си, което им отрежда четвърто място във временното класиране. "Ботев" пък остава без победа в пет мача от началото на сезона и с едва 2 точки на сметката си "жълто-черните" заемат 14-ата позиция в подреждането. 

Двубоят на стадион "Георги Бенковски" бе изгледан на живо от трибуните от новия председател на Съдийската комисия на БФС Давид Фернандес Борбалан.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.