Мениджърът на "Сакраменто": Везенков е най-полезният играч, роден е победител

"Той е един от най-интелигентните баскетболисти", каза Монте МакНеър

17.08.2023 | 20:33 Редактор: Вяра Димова
Мениджърът на

Монте МакНеър, който е генерален мениджър на "Сакраменто Кингс", отново засипа със суперлативи най-новото попълkение на тима от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - българският национал Александър Везенков.

"Ще започна с това, че той е най-полезният играч в Евролигата - най-силната лига в света след NBA. Неговият отбор записа страхотни успехи както на домашната сцена, така и в Евролигата. Той е невероятен стрелец и има страхотен усет към топката. Също така може да подава и да пресича. Смятам, че ще се впише добре в отбора, особено в нападение.

В защита пък можем да отбележим, че има прогрес с овладяването на борбите. Везенков е и един от най-интелигентните баскетболисти, които някога съм виждал. Той е роден победител и иска да побеждава. Интересува се главно от това. Преминаването му в NBA ще бъде съвсем различно предизвикателство и аз знам, че той е развълнуван от тази промяна в живота си. Той има шанса да бъде наистина специален", заяви МакНеър в интервю за NBC Sports California, цитирана от "Фокус".

Везенков и "Сакраменто" стартират сезона в NBA срещу "Юта Джаз" на 26 октомври.

Снимка: БГНЕС