Десподов: "Лудогорец" е гладен за победа, ще покажем едно добро лице

Отборът ще преодолее пасива, прогнозира капитанът

16.08.2023 | 16:53 Редактор: Вяра Димова

Капитанът на "Лудогорец" и най-добър български футболист в последните години Кирил Десподов предпочете да остане фокусиран върху утрешния мач от третия кръг на Лига Европа срещу "Астана" (Казахстан) и не иска да говори за евентуален сблъсък с "Аякс".

Голяма мотивация и глад за победа - това е рецептата за отстраняването на "Астана", според старши треньора на "Лудогорец" - Ивайло Петев.

"Лудогорец" изостава с 1:2 в първия двубой срещу казахите, но се надява да преодолее пасива и да си гарантира плейоф за влизане в груповата фаза на турнира срещу гранда от Амстердам.

"Лудогорец" е свикнал да играе през 3-4 дни важни мачове. От доста години насам влиза постоянно в групите на Лига Европа. Ние сме свикнали и знаем какво изисква това да играеш през три дни. В отбора се работи изключително професионално от всяка една гледна точка и всички се стараят да се възстановим по най-добрия начин. Така че отборът е свеж и готов да покажем едно добро лице. И да сме гладни за победата", обясни крилото за състоянието на отбора и натрупалите се мачове в цикъл сряда-събота.

Помолен да сравни българските отбори с утрешния съперник "Астана", както и да коментира очакванията за двубой с "Аякс", той каза: "С българските отбори няма как да ги сравним. Те са здрави физически, разчитат много на статичните положения. Но не трябва да се фокусираме върху тях, а върху нашата игра. Аз мисля, че не е сериозно да говорим за "Аякс", защото първо трябва да си свършим работата утре на терена и чак тогава".

Миналата година Десподов и продадения в "Брюж" (Белгия) Игор Тиаго оформиха отличен дует в атаката на шампионите. Сега обаче на върха на атаката ще играе Руан Секо Крус, тъй като другото ново попълнение Квадво Дуа се контузи и поне още половин година няма да бъде на терена.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg