"Ман Сити" започна защитата на титлата с бой над "Бърнли", Холанд блесна с два гола

Родри направи резултата класически в 76-ата минута

12.08.2023 | 07:54 Редактор: Вяра Димова

Шампионът на Висшата лига "Манчестър Сити" започна с победа защитата на титлата си. "Гражданите" на Пеп треснаха 3:0 "Бърнли" в откриващия двубой от тазгодишната кампанията. Треньор на новака в Лигата е бившата икона на "Сити" - Венсан Компани.

Голямата звезда на "Сити" Ергинг Холанд заби 2 гола - в 4-ата и 36-ата минута. Родри направи резултата класически в 76-ата минута.

"Сити" откри чрез Холанд още в самото начало. Играчите на Пеп изпълниха заучено корнер. Топката стигна до Кевин де Бройне. Белгиецът центрира на далечната греда към Родри, който свали за Холанд и нападателят разстреля Трафорд.

3 минути по-късно домакините поискаха дузпа. Зеки Амдуни бе бутнат в наказателното поле от Аканджи, но реферът Крейг Поусън замълча.

Усетили, че могат да вземат нещо от "Сити", "Бърнли" натисна. Това доведе до няколко детински грешки в отбраната на манчестърци, но новакът във Висшата лига не успя да се възползва.

В 24-ата мин капитанът на "Манчестър Сити" Кевин де Бройне се свлече на земята. Белгиецът получи контузия и бе заменен принудително. На негово място се появи новото попълнение на тима Матео Ковачич.

В 36-ата мин Хулиан Алварес бе намерен в наказателното поле. Световният шампион с Аржентина пусна към колегата си в нападение Холанд, който с мощен шут, ударил се и в горната греда, заби втория си гол в срещата.

Родри реши всичко в 76-ата мин. Испанецът бе най-съобразителен в разбъркване в наказателното поле след пряк свободен удар и заби топката в мрежата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС