ЦСКА: Процедурата за стадиона влиза в съда, но нищо няма да ни спре

Той продължава да е основен приоритет за отбора, обясниха от клуба

03.08.2023 | 10:02 Редактор: Юлиан Христов
ЦСКА: Процедурата за стадиона влиза в съда, но нищо няма да ни спре

Ръководството на на ФК ЦСКА даде информация относно новия стадион и решението на РИОСВ в профила на отбора във Facebook.

"Както съобщихме неколкократно, по пътя към получаване на разрешително за реконструкция на "Българска армия" ни остават 2 много важни стъпки. Една от тях – решението на РИОСВ трябва или не трябва да минаваме през тежката и дълга процедура "Оценка на въздействието върху околната среда" (ОВОС), която би забавила съществено изграждането на съоръжението", пише в публикацията.

От клуба обясняват, че с решение от 28.07.23 г. директорът на РИОСВ г-жа Румяна Маринова постановява категорично и аргументирано, че ОВОС не трябва да се извършва, защото реконструкцията на имота "вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони".

"Въпреки категоричното мнение на експерти, институции и законодателство, в деловодството на РИОСВ са постъпили три жалби към решението, което за съжаление означава, че процедурата влиза в съда. Имаме пълната увереност, че след като толкова много вещи лица са се изказали категорично в подкрепа на решението да не се прави ОВОС, Административният съд също ще се произнесе обективно и справедливо, и ще потвърди решението на РИОСВ от петък", посочват още от клуба.

От там допълват, че новият стадион продължава да е основен приоритет за ЦСКА. Нищо няма да ни спре да го осъществим, въпреки на пръв поглед оркестрираните спънки, с които се сблъскваме на всеки етап.

"Стадион на ЦСКА – за нашата родина, за нашите деца!", завършва публикацията.

Снимка: БГНЕС