Трус на "Армията": ЦСКА уволни Илич

Това се случи едва след третия официален мач за сезона

28.07.2023 | 18:39 Редактор: Искра Ангелова
Трус на

ЦСКА уволни Саша Илич като треньор. Това се случи едва след третия официален мач за сезона - 0:2 срещу "Сепси" в Лигата на конференциите. Още в събота наставникът и сръбските му помощници си заминават за Белград.

Илич изкара целия минал сезон, но се задържа много малко през втория. В Румъния спрягат Еуген Трика за нов треньор на ЦСКА. Бившият "червен" халф беше на стадиона на мача със "Сепси". Вариант е и Стамен Белчев, който води втория отбор. Два пъти наставникът бе начело на "армейците", припомня "Труд".

ЦСКА отне лентата на Иван Турицов. Решението е на ръководството на клуба, след като бранителят влезе в конфронтация с част от привържениците на "червените", останали разочаровани от поражението с 0:2 от "Сепси" в Лигата на конференциите.

По-късно националът на България се извини за реакцията си.

"Благодарим ви, "армейци"! За безрезервната си подкрепа и кипящата страст по трибуните от първа до последна минута не заслужавахте това представяне. Емоциите бяха много, адреналинът - висок, но това не оправдава поведението ни на терена. Ето защо ръководството на ЦСКА взе решение да отнеме капитанската лента на Иван Турицов. След невероятната подкрепа, която Иван получи от всички в клуба и по трибуните в края на миналия сезон, вчерашните му реакции срещу публиката на ЦСКА са недопустими. Не приляга капитана на най-великия клуб в България да реагира по този начин и да не е в състояние да контролира емоциите си", се казва в съобщение на сайта на столичния гранд.

Снимка: БГНЕС