"Арсенал" остана без един от голмайсторите си за старта на сезона

Габриел Жезус претърпя операция и ще пропусне няколко мача

03.08.2023 | 07:31 Редактор: Тодор Петров

"Арсенал" получи тежък удар в навечерието на новия сезон, след като Габриел Жезус претърпя операция и ще пропусне старта на кампанията. Очаква се  бразилецът да отсъства от терените няколко седмици, след като е получил възпаление на коляното, заради което пропусна серия мачове и през миналия сезон. 

"За съжаление, той претърпя лека процедура в сряда сутринта. Усети дискомфорт в коляното, което му създаде проблеми по-рано, така че трябваше да бъде опериран. Не е нещо сериозно, но ще отсъства няколко седмици", заяви Микел Артета след победата над "Монако" с дузпи за трофея "Емиратс". 

"Ударът е голям, защото той бе във форма и в много добро състояние, но сега го загубихме заради възпаление на коляното. Трябваше да вземем правилно решение, а то е да защитим играча и той да се върне възможно най-бързо, така че го направихме", добави мениджърът на "Арсенал", цитиран от gol.bg

При това положение Еди Нкетиа се очаква да води атаката, след като Фоларин Балогун най-вероятно ще бъде продаден на "Интер".

Снимка: БГНЕС