Ел Маестро ще получи от ръководството на ЦСКА двама нови играчи

Сърбинът с британски паспорт е спечелил цели 71,4% от мачовете си, в които е водил "армейците"

01.08.2023 | 12:29 Редактор: Тодор Петров
Ел Маестро ще получи от ръководството на ЦСКА двама нови играчи

ЦСКА назначи отново за треньор Нестор Ел Маестро. Това действие на ръководството на "червените" е хем изненадващо, защото ден преди него се спрягаха имената на Еуген Трика и Златомир Загорчич, хем напълно нормално. Последното е предвид факта, че преди време босът на "армейците" Гриша Ганчев призна в интервю, че една от грешките му е била уволнението на Ел Маестро. 

След освобождаването на Саша Илич стана ясно, че Нестор е треньорът с най-много победи в ерата "Гриша Ганчев". Това показва сухата статистика, макар че и към него имаше доста обвинения, че отборът играе прекалено дефанзивно. 

Иначе сърбинът, който има британски паспорт, е спечелил цели 71,4% от мачовете си, в които е водил ЦСКА. Зад него в тази престижна класация е Бруно Акрапович с 68,8% победи. На трето място е уволненият Саша Илич – 68,1%.

Извън класацията е Христо Янев, който има по-добър баланс, но той води тима в Трета лига. Бившият халф има и кратък период в елита, но се води временен треньор.

Междувременно от "Армията" разкриха пред "Мач Телеграф", че Ел Маестро ще получи две допълнителни нови попълнения, въпреки че клубът направи вече скъпа селекция. Говори се, че треньорът иска да подсили отбора с халф и защитник.

Снимка: БГНЕС