Илич настоява Назон да остане в ЦСКА, голям проблем пред "Левски"

Куп титуляри на "сините" отказват да преподпишат своите договори

24.07.2023 | 07:17 Редактор: Тодор Петров
Илич настоява Назон да остане в ЦСКА, голям проблем пред

Треньорът Саша Илич е твърдо против ЦСКА да продава Дюкенс Назон. Хаитянинът се спряга за трансфер още от края на миналия сезон, а към него има интерес от доста посоки.

С привличането на Майкъл Естрада, който играе именно на поста на Назон и има солидна физическа прилика с хаитянина, изглеждаше още по-сигурно, че Дюкенс ще бъде продаден. Саша Илич обаче не е особено доволен от формата на Естрада, който не се представи добре нито в контролите, нито в първия мач с "Хебър", в който влезе в игра след почивката. Еквадорският таран дори изпадна от групата на “червените” за домакинството на "Крумовград", спечелено с 1:0.

Сега Илич иска Назон да остане в тима поне до края на годината, за да може през това време заместникът му да влезе в час. Той е говорил по темата с хаитянския национал, който няма нищо против да остане на "Армията", въпреки че доскоро настояваше да бъде продаден във Франция, пише "Мач Телеграф".

Ръководството на "Левски" пък има сериозни затруднения със задържането на част от най-конвертируемите си футболисти. Двама от капитаните – Ноа Сонко Сундберг и Андриан Краев отказаха да подпишат предложените им нови договори. 

Сегашните им споразумения изтичат с края на кампанията. От Нова година те може да преговарят с който си пожелаят клуб и през юни да преминат в него като свободни агенти. Това поставя шефовете в доста трудна ситуация, защото ще се наложат да ги продадат. При това не за сумите, които ще искат да получат за правата им. 

Към споменатото дуо са се присъединили нови трима играчи, които са в същата ситуация, пише "Тема спорт". При това става въпрос все за защитници. Това са бразилецът Цунами, французинът Жереми Петрис и нидерландецът Келиан Ван дер Каап. 

Снимка: БГНЕС