"Лудогорец" се провали срещу косовския шампион, ще гони дивото в реванша

Разградчани загубиха с 0:2 при визитата си на "Балкани"

12.07.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

Шампионът на Косово "Балкани" шокира "Лудогорец", побеждавайки го с 2:0 в среща от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Головете за косоварите забиха Кореница (45+1) и Зюба (55).

"Балкани" атакуваше по-опасно от "Лудогорец" през първото полувреме и косовският шампион дори отбеляза гол. В първата минута на добавеното време центриране в наказателното поле попадна на пътя на Меритон Кореница, който стреля по диагонал към долния ляв ъгъл на Серджио Падт. Топката рикошира от тялото на Марсел Хайстер и попадна в мрежата на българския шампион за 1:0.

"Балкани" вкара втория си гол в 55-ата минута второто полувреме, когато защитата на разградчани допусна груба грешка. Чендрим Зюба бе оставен абсолютно непокрит на далечна греда при центриране на Кореница и стреля с глава между краката на Серджио Падт за 2:0 в полза на косоварите.

"Балкани" се прибра в защита и се бранеше почти с целия отбор. Българските шампиони пробиха линията в 84-та минута с доза импровизация от Клод Гонсалвеш, който получи топката на границата на наказателното поле и я чукна с едно докосване за нахлуващия зад отбраната Доминик Янков. Неговият удар обаче се отклони в страничната греда.

Секунди по-късно пък стражът Количи отрази мощен шут на Кирил Десподов от воле, запазвайки суха мрежа в първия мач. Реваншът на "Хювефарма Арена" е насрочен за 19 юли.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС