Джокович се класира за трети кръг във Великобритания, победи Джордан Томпсън

Тенисистът постигна чист успех в три сета – 6-3, 7-6 (4), 7-5 за малко над два часа

06.07.2023 | 10:29 Редактор: Вяра Димова
Джокович се класира за трети кръг във Великобритания, победи Джордан Томпсън

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис, след като се поизпоти срещу австралиеца Джордан Томпсън, но постигна чист успех в три сета – 6-3, 7-6 (4), 7-5 за близо два часа и половина игра.

Победителят от последните четири издания на "Уимбълдън" стартира уверено срещу 70-ия в света и поведе в сетовете след пробив в шестия гейм на откриващата част. Във втората Джокера имаше две точки за пробив, но не успя да ги оползотвори и Томпсън се добра до тайбрек, в който обаче Ноле показа по-солидна игра, за да се доближи на сет от крайната победа. Тя бе узаконена с пробив в 12-ия гейм на третата част.

Въпреки чистия успех Джокович, който спечели 30-и последователен мач на турнира, бе тестван от австралийския си противник. Томпсън заби 21 аса – и двамата в действителност сервираха много силно, като сърбинът завърши с 88% успеваемост при точките на първи сервис и не даде нито една възможност за пробив на съперника.

При уинърите и непредизвиканите грешки ситуацията бе идентична – три печеливши удара повече за Томпсън (43-40), но и седем непредизвикани повече за австралиеца (20-13). В спор за място на осминафиналите седемкратният шампион в надпреварата Джокович ще играе с победителя от срещата между Томас Мартин Ечевери и Стан Вавринка.

В друга среща, но от първи кръг, Стефанос Циципас пречупи съпротивата на Доминик Тийм в петсетова класика, печелейки с крайното 3-6, 7-6 (1), 6-2, 6-7 (5), 10-8 за близо четири часа здрава битка, пише БГНЕС.

Третият в схемата Даниил Медведев също се класира за втори кръг след чист успех над играещия с "уайлд кард" представител на домакините Артър Фери. За руснака предстои мач с ветерана от Франция Адриан Манарино. Яник Синер пък се присъедини към Джокович като единствените двама тенисисти в трети кръг на турнира. Осмият поставен преодоля Диего Шварцман в три сета. 

Снимка: БГНЕС