Джокович победи аржентинеца Пабло Качин на "Уимбълдън"

Световният номер 2 в тениса успешно защити на титлата си от миналата година

03.07.2023 | 21:09 Редактор: Вяра Димова
Джокович победи аржентинеца Пабло Качин на

Световният номер 2 в тениса Новак Джокович победи на старта на "Уимбълдън" аржентинеца Пабло Качин с 6:3, 6:3, 7:6 (4) за повече от 2 часа и 10 минути игра. Така той започна успешно защитата на титлата си от миналата година, но мачът бе много любопитен заради събитията на корта.

В първия сет сърбинът изненадващо бе пробит още в третия гейм и Качин поведе с 2:1, но Джокович веднага върна пробива, за да изравни, след което спечели подаването си. Той успя спечели още един сервис на съперника си за 5:3, а след това затвори и частта.

Между първия и втория сет мачът бе прекъснат за повече от час заради дъжд. Покривът на централния корт на комплекса бе пуснат, но тревата се намокри. Двамата тенисисти излязоха да проверят състоянието ѝ, като Джокович не бе доволен от хлъзгавата повърхност. Той се появи на корта с хавлиена кърпа, имитирайки, че бърше повърхността и подкани зрителите да се присъединят към него. Междувременно дъждът спря и бе взето решение да се отвори покривът преди втората част.

Вторият сет започна с пробив на Новак Джокович, който владееше инициативата през цялото време, а след това направи още един пробив за крайното 6:3, информира БНР.

Третата част се оказа най-оспорвана. Не беше допуснат нито един пробив, като се стигна до тайбрек. В него рекордьорът по титли в Големия шлем поведе с 3:0, но след това загуби едно от подаванията си. При 6:2 той имаше четири мачбола, като пропусна първите два, но след това успя да затвори мача при 7:4.

Във втория кръг Новак Джокович ще играе срещу австралиеца Джордан Томпсън, който направи драматичен обрат срещу американеца Брендън Накашима при 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (4), 6:3 в мач, продължил повече от 3 часа и половина.

Снимка: БГНЕС