Тренировъчният лагер на карате киокушин в Камчия събра спортисти и легенди

Международният лагер включва участници, навършили 14 години

04.07.2023 | 20:30 Редактор: Михаела Димитрова

Втория ден от тренировъчния лагер на карате киокушин в Камчия продължава да събира спортисти и легенди, обединявани от своята отдаденост в бойните изкуства.

"Тази година има също този лагер и мисля, че е много хубаво, че развиват спортът. Искам да науча участващите да мислят за това, което правят, да се развиват и да стават по-добри. Ако искаш да минеш от аматьор в професионалист, трябва да тренираш много и да не спираш да работиш", коментира бившият кикбоксьор Семи Шилт.

"Международният лагер включва участници, навършили 14 години. Всеки от участниците трябва да бъде успешен състезател в своята страна, трябва да са минимум на трето място от техни вътрешни турнири или европейски световни първенства. Опитвам се да науча участниците да правят всичко със страст, да бъдат отдадени в това, което правят", обясни треньорът Захари Дамянов.

"Бойните изкуства, особено за Япония, са част от културата и много чужденци харесват бойните изкуства и има специално отношение към тях", призна един от участниците Риота Азума, който идва от Япония.

Вижте повече във видеото.