ЦСКА 1948 победи носителя на купата на Румъния с 3:1

На 3 юли отборът се изправя срещу "Динамо" (Загреб)

29.06.2023 | 22:49 Редактор: Вяра Димова

ЦСКА 1948 постигна победа с 3:1 срещу носителя на купата на Румъния за 2023 година "Сепси" в приятелски мач, игран в Австрия. 

Новите попълнения Том Рапнуи, Ерденис Гурища и Неделко Пишчевич започнаха като титуляри за "червените". В 18-ата минута Валентин Йосков беше фаулиран в наказателното поле на румънския тим и Георги Русев лесно реализира отсъдената дузпа.

Четвърт час след това Козмин Матей вкара изравнителен гол, но той беше отменен заради нарушение на румънеца срещу Стефан Цонков.

Четири минути преди почивката Бирсент Карагарен с изстрел от дистанция удвои аванса за българския отбор. Секунди преди края на първата част Карагарен проби и подаде за Пишчевич, който отблизо реализира за 3:0.

В 71-ата минута Марио Рондон с глава отбеляза почетен гол за Сепси, а вратарят на столичани Генадий Ганев на няколко пъти се намеси решително след опасности в наказателното поле на ЦСКА 1948.

Успехът е първи за "червените" по време на лагера им в Австрия, след като те завършиха наравно 1:1 с "Марибор" на 26 юни.

На 3 юли ЦСКА 1948 ще играе приятелски мач с "Динамо" (Загреб). "Сепси" ще се изправи и срещу ЦСКА във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите през юли.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg